City image
Geonames.org

Вашингтон

Вашингтон (анг: Washington, D.C.) е главен град на Соединетите Американски Држави. Името го добил по првиот Претседател на Соединетите Американски Држави. Се наоѓа во Федералниот округ Колумбија (District of Columbia односно „D.C.“), специјална област која не ..Wikipedia.org
Население: 672.228
Локално време: Sunday 22:55
Површина: 68,3 квадратни милји
Временска зона: Источно летно сметање на времето
Време: Weather Icon71.2°F магла
 1000 H St NW, Washington, DC 20001
Фитнес центриХотели и мотели
 2660 Woodley Rd NW, Washington, DC 20008
Други сместувачкиХотели и мотели
 1331 Pennsylvania Ave NW, Washington, DC 20004
Фитнес центриДруги сместувачкиБарови, пабови и таверните
 550 C St SW, Washington, DC 20024
Други сместувачкиХотели и мотели
 1400 M St NW, Washington, DC 20005
Други сместувачкиХотели и мотели

Блиски градови

Arlington Image
Arlington
 207.627 оддалечен 3,8 mi
Farragut Square
 оддалечен < 1 милји
Chinatown Image
Chinatown
 оддалечен < 1 милји
Thomas Circle
 оддалечен < 1 милји

Прошири ја глобалната присутност на твојот бизнис денес!

Регистрирај се

Веќе имате сметка? Најавете се овде.